У Балаклії шахрайка виманила у пенсіонерок 60 тисяч гривень

Фото: hk.npu.gov.ua

Мешканка Балаклеї ходила по квартирах пенсіонерок і під виглядом обміну старих купюр на нові виманювала в них заощадження. На даний момент відомі два епізоди на загальну суму 60 тис. грн. Правоохоронці відшукали зловмисницюта повідомили їй про підозру, але припускають, що постраждалих може бути більше.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Перша заява від постраждалої пенсіонерки надійшла до поліції 3 грудня минулого року, друга — наприкінці січня поточного року.

В одному випадку шахрайка виманила 50 тис. гривень у 81-річної мешканки Балаклеї, в іншому — 11 тис. грн у 86-річної бабусі з селища П’ятигірське.

Обидва рази зловмисниця пропонувала обміняти старі купюри на нові, і тільки після її уходу нещасні жінки виявляли обман.

Постраждалі докладно описали прикмети зловмисниці. Також бабусі відзначали, що жінка представлялася контролером з перевірки лічильника води.

Співробітники сектору кримінальної поліції провели низку заходів і встановили особу шахрайки. 45-річна мешканка міста Балаклея вже була судима за аналогічні злочини.

3 лютого правоохоронці повідомили жінці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК (шахрайство). Максимальне покарання — до 3 років позбавлення волі.

Наразі поліція перевіряє причетність фігурантки до аналогічних злочинів на території району та просить всіх, хто стикався з жінкою на фото і був нею ошуканий, звернутися до оперуповноваженого відділу поліції №1 Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області Євгена Гутника за телефоном: 0953429074 або 102.

Фото: hk.npu.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, наприкінці грудня 2020 року В Харкові поліцейські затримали шахрая, який використовуючи поширену схему «ваш син потрапив в ДТП», виманив у 81-річного пенсіонера гроші та ювелірні вироби.