Киянину, що грабував квартири в Харкові під виглядом працівника ЖЕКу, винесли вирок

Київський районний суд м. Харкова визнав винним 30-річного жителя Києва в скоєнні серії грабежів в Харкові. Жертвами обвинуваченого були жінки. Під виглядом працівника ЖЕКу або знайомого він проникав в їх квартири і виносив цінні речі і гроші.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слідство встановило, що обвинувачений у вересні 2019 року, представившись співробітником ЖЕКу, проник в одну з квартир в Харкові. Господиню квартири він зв’язав і замкнув у ванній кімнаті. Разом з цінними речами злодій забрав кредитну карту потерпілої. Перед тим, як втекти з обкраденої квартири, зловмисник під загрозою розправи дізнався у господині пін-код карти.

У березні 2020 обвинувачений пограбував квартиру, яку орендувала громадянка Індії. Іноземка незнайомця, повіривши, що він є знайомим господаря квартири. Погрожуючи ножем дівчині, грабіжник забрав гроші і цінні речі.

У травні 2020 зловмисник знову, представившись працівником ЖЕКу, проник до квартири, де проживали дві громадянки Індії. Закривши постраждалих у ванній кімнаті, чоловік викрав цінні речі і гроші.

Загальна сума збитків, завданих потерпілим, становить понад 75 тис. грн.

За рішенням Київського суду Харкова раніше судимий 30-річний житель столиці, визнаний винним в скоєнні грабежу і розбою (ч. 3 ст. 186, ч. 3 ст. 187 КК України), відправиться за грати на сім з половиною років. Також суд призначив йому міру покарання у вигляді конфіскації майна.

Вирок суду поки не вступив в законну силу, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, 19 січня в приватний будинок по вулиці Плитковій в Індустріальному районі Харкова забрався злодій, проте винести цінні речі не встиг, оскільки його затримали господарі, невчасно для зловмисника повернулися додому.