У Харкові затримали починаючу закладницю (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

24-річна харків’янка придбала потроху різних наркотиків і планувала на них підзаробити, поширюючи в «закладках». Однак була викрита та затримана правоохоронцями. Їй повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 КК (незаконне зберігання та збут особливо небезпечних наркотичних засобів). Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За інформацією в. о. керівника Харківської місцевої прокуратури №1 Катерини Шевцової, досудове розслідування встановило, що 24-річна мешканка Харкова, співпрацюючи з Інтернет-магазином з продажу наркотичних та психотропних речовин, придбала наркотики, обіг яких заборонено або обмежено, та зберігала «з метою подальшого збуту шляхом розміщення в загальнодоступних місцях (розкладання закладок)».

1 лютого 2021 в ході проведеного обшуку у неї виявлено та вилучено канабіс (приблизною масою 200 г), амфетамін (близько 25 г) і кокаїн (приблизно 30 г). Наркотики дівчина планувала продати.

«Бізнес-леді» затримана в порядку ст. 208 КПК. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Досудове розслідування проводять слідчі Холодногірського відділу поліції ГУНП в Харківській області спільно з прокурором Харківської місцевої прокуратури №1.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Time, наприкінці січня в Харківській області правоохоронці протягом чотирьох днів ліквідували сім підпільних нарколабораторій, вилучили близько 200 кілограмів наркотиків і психотропів і понад 3 тонн прекурсорів для їх виготовлення.