Під Харковом шукали вибухівку в автобусі, який віз прихильників ОПЗЖ

Фото: ГУ НП Харьковской области

2 лютого на посту «Пісочин» поліцейські зупинили для перевірки на наявність вибухонебезпечних речовин і предметів автобус Setra, в якому їхали близько 20 осіб з Харкова до Києва.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Про нібито закладену в автобус Setra вибухівку до поліції повідомив невідомий о 10:45.

Прибулі на місце вибухотехніки вивели з автобуса водія і пасажирів і почали огляд транспортного засобу. Фахівці обстежили салон і багажне відділення, але ніяких вибухових речовин і вибухових пристроїв вони не виявили.

Поки вибухотехніки опроводили огляд до місця події прибула група молодих людей, які почали спілкуватися з пасажирами автобуса. За інформацією поліцейських, спілкування було мирним, конфліктів правоохоронці не зафіксували.

Після завершення огляду пасажири повернулися в автобус і поїхали до Харкова.

Інформація про неправдиве замінування зареєстрована в Єдиному обліку відділення поліції №2 Харківського районного управління №1 ГУНП в Харківській області.

Поліція вживає заходів для встановлення невідомого, який повідомив про фейковий мінування автобуса.

За інформацією харківського відділення організації “Національний корпус”, в автобусі їхали прихильники партії “Опозиційна платформа – За життя”. Вони прямували до Києва, щоб взяти участь в мітингах проти блокування трьох телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука – «112 Україна», NewsOne і Zik, власником яких є Козак.

“Ми провели профілактичну бесіду з тітушками, пояснили, що воно того не варте і” Патріоти за життя “повернулися додому. Сьогодні їм не вдалося заробити 200 гривень, за які вони готові дестабілізувати ситуацію і продати країну”, – йдеться в повідомленні Нацкорпуса.

Як повідомляв Харків Times, Президент Володимир Зеленський підписав Указ № 43/2021, яким ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака (фракція «Опозиційна платформа – За життя») і телеканалів «112 Україна», NewsOne і Zik, власником яких є Козак.

Фото: ГУ НП Харьковской области