Лозівський поліцейський постане перед судом за хабар колезі з главку (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

Лозівський поліцейський, який дав хабар поліцейському з главку, постане перед судом. Офіцер намагався підкупити колегу, який відповідав за оформлення пенсій.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості стосовно колишнього начальника одного із секторів Лозівського ОП ГУНП в області за фактом надання неправомірної вигоди посадовій особі (ч. 1 ст. 369 КК).

За даними слідства, колишній начальник одного з секторів Лозівського райвідділу дав хабар в розмірі 20 тис. гривень начальнику сектора ГУНП в Харківській області, який відповідав за підготовку і оформлення документів для призначення пенсії. Останній допоміг лозівському поліцейському отримати медичні довідки, які пов’язували отриману хвороу зі службою в поліції, звільнитися зі служби за станом здоров’я, а також отримати одноразову грошову допомогу, належну в таких випадках.

Під час досудового розслідування підозрюваний визнав свою вину та співпрацював зі слідством, що і стало підставою для укладення угоди, яку разом з іншими матеріалами передано до суду.

Досудове розслідування проводили слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід здійснювали співробітники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці затримали в Харкові оперуповноваженого відділу кримінальної поліції одного з райвідділів Головного управління Національної поліції в Харківській області на одержанні неправомірної вигоди в сумі чотири тисячі доларів.