Харків’янка не донесла до каси 250 мільйонів гривень

Фото: ГолосUA
Фото: ГолосUA

Менеджер одного з харківських підприємств отримала на руки більше 250 млн грн для оплати товару в касі постачальника. Але до каси їх так і не донесла — занадто великою виявилася спокуса і власні невідкладні потреби. Тепер її резонно підозрюють у зловживанні службовим становищем і присвоєння майна підприємства (ч. 4 ст. 191 КК).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури № 2 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) менеджеру одного з харківських підприємств.

За даними слідства, в службові обов’язки підозрюваної між іншим входило отримання на фірмі готівкових коштів і покупка на них товарно-матеріальних цінностей, а також організація та контроль поставок згідно з передбаченими у договорах термінами.

Цього разу фігурантка отримала гроші в загальній сумі понад 250 млн гривень і мала внести їх у касу підприємства-постачальника в якості оплати за продукцію. Однак замість цього привласнила гроші.

В даний час досудове розслідування (його проводять слідчі Слобідського відділу поліції) триває. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваній.

Якщо підозри підтвердяться, дамі загрожує строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, з листопада 2020 року співробітники Балаклійського відділу поліції проводять розслідування за фактом розтрати 250 тисяч гривень на одному з відділень поштового зв’язку. У розтраті підозрюють 49-річну начальницю відділення, яка відповідно до посади мала доступ до грошей у касі підприємства.