У Харкові батькам школярів допоможуть вивчити українську мову

Фото: bukovyna.online

У лютому в Харкові почне працювати культурно-просвітницький проект “БайкиХАБ”. Учасники проекту зможуть легко вивчити українську мову або вдосконалити її.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення організаторів ПТІцентр Платформа Театральних Ініціатив в Facebook.

Вчитися можна буде за допомогою відеороликів, створених на основі байок. Зокрема, для навчання створюється анімаційний комікс про двох пташок в клітці за твором Петра Гулака-Артемовського.

«Байки можуть допомогти в легкій і розважальній формі зрозуміти традиції, показати народну мудрість на сучасний лад, дізнатися про особливості мови і, нарешті, вивчити українську. Тому складова нашого проекту – мовні клуби, за результатами яких видамо методичні рекомендації для вивчення української мови на матеріалі байок», – розповіла керівник проекту «БайкіХАБ» Аліна Богданович.

Організатори сподіваються, що проект буде корисним для батьків, які прагнуть допомагати дітям виконувати домашні завдання. За допомогою “БайкіХАБ” дорослі в легкій формі зможуть поліпшити свою українську.

Запис на заняття мовних клубів буде відкрита для всіх бажаючих, навчання безкоштовне. Перший набір розпочнеться в лютому.

Також в рамках проекту «БайкіХАБ» пройдуть відкриті інтенсиви з автентичного співу і руху. Вистава організатори планують представити влітку. Він буде супроводжуватися перекладом жестовою мовою.

Реалізують культурно-освітній проект «БайкіХАБ» громадська організація «Платформа театральних ініціатив» та «Honey Academy» за підтримки Українського культурного фонду. Стежити за проектом можна на Платформі Театральних Ініціатив.