Співробітник Качанівської колонії піде під суд за мило та цукор

Фото: khar.gp.gov.ua

Качанівська виправна колонія № 54 переплатила за цукор і мило 100 тис. гривень. Одного з керівників колонії звинувачують у службовій недбалості (ч. 1 ст. 367 КК). Справу передано до суду. Фігуранту загрожує великий штраф, виправні роботи або термін до 3 років.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно одного з керівників колонії. Його звинувачують у службовій недбалості, що призвела до збитків державі в розмірі 100 тис. грн (ч. 1 ст. 367 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 2 000 до 4 000 неоподатковуваних мінімумів доходів або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, досудове слідство встановило, що в грудні 2017 року один з керівників колонії підготував, узгодив договори поставки та подальшу закупівлю 10 тонн цукру-піску та 680 кг мила.

Товари були придбані у товариства з обмеженою відповідальністю в ході відкритих торгів. Однак ціна, виставлена ​​фірмою, істотно перевищувала середньоринкову, не кажучи вже про ціни офіційних виробників і дистриб’юторів.

«Внаслідок службової недбалості вказаної особи державним інтересам в особі ДУ «Качанівська виправна колонія № 54» завдано матеріальних збитків на загальну суму майже 100 тис. грн», — повідомляє прокуратура.

Досудове розслідування здійснювало територіальне управління ДБР, розташоване в м. Полтаві, оперативний супровід — Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань НП України.