Побив до втрати свідомості та погрожував пістолетом: харків’янина затримали за жорстоке зґвалтування дівчини

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові поліцейські затримали 32-річного місцевого жителя, який побив до втрати свідомості 22-річну дівчину і погрожуючи пістолетом згвалтував її.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Нелюд напав на дівчину на вулиці Панасівській в районі Харківського вагонобудівного заводу пізнім ввечері 13 листопада минулого року, коли та поверталася додому. Він кілька разів ударив її по голові і відтягнув до паркану вагонобудівного заводу. Тут, погрожуючи пістолетом, роздяг і згвалтував. При цьому постійно лупцював: пістолетом по тілу, головою об стіну. Він погрожував застрелити свою жертву і відібрав у дівчини мобільний телефон.

Коли після чергового удару дівчина втратила свідомість, насильник втік з місця злочину. За допомогою до поліцейських звернулася 47-річна мати потерпілої.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 152 КК (згвалтування).

Щоб встановити особу злочинця, поліцейські ретельно працювали протягом кількох місяців, розповів заступник начальника відділу кримінальної поліції відділу поліції № 2 ХРУП № 3 майор поліції Роман Вітер.

Поліцейські вивчили записи з камер відеоспостереження, що розташовані в районі нападу, встановили прикмети зловмисника і маршрут його пересування. Також оперативники відпрацювали раніше судимих ​​осіб, які відбували покарання за аналогічні злочини.

На початку лютого 2021 року у співробітників Управління карного розшуку з’явилася оперативна інформація про те, що до скоєння злочину може бути причетний 32-річний харків’янин, який раніше вже мав проблеми з законом. Правоохоронці провели обшук за місцем проживання харків’янина, під час якого виявили та вилучили пістолет «Флобер», а також одяг, в якому зловмисник був під час нападу. Під тиском доказів чоловік зізнався у скоєнні зґвалтування.

Вирішується питання про оголошення йому про підозру за вчинення згвалтування і обрання запобіжного заходу.

Згідно санкції статті чоловікові загрожує до п’яти років позбавлення волі. Також оперативники перевіряють можливу причетність затриманого до скоєння подібних злочинів в Харківській області та інших регіонах України.

Глава Харківського главку Андрій Рубель повідомив, що дівчина прийшла до тями після пережитого жаху. Вона знайшла в собі сили, щоб прийти у відділення поліції на опознаніне свого мучителя.

Фото: hk.npu.gov.ua