Харківського насильника відправили за ґрати до суду

Фото: hk.npu.gov.ua

Суд обрав запобіжний захід для підозрюваного в жорстокому зґвалтуванні дівчини: 60 діб без права внесення застави.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Ухвалою судді Ленінського районного суду м. Харкова обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави чоловікові, який згвалтував і пограбував дівчину (ч.1 ст. 152, ч.1 ст. 187 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Досудове розслідування встановило, що пізно увечері 12 листопада на вулиці Панасівській в Харкові злочинець напав на незнайому йому 21-річну дівчину, відібрав у неї телефон, жорстоко побив і згвалтував.

Коли після чергового удару дівчина втратила свідомість, насильник втік з місця злочину. За допомогою до поліцейських звернулася 47-річна мати потерпілої.

Злочинця шукали в соціальних мережах, переглядали відео з камер спостереження, вивчали маршрут втечі. Правоохоронці почали відпрацьовувати осіб, які раніше притягувалися до відповідальності за подібні злодіяння.

Як повідомляв Харків Times, 2 лютого 2021 року злочинця затримали. Був вилучений пістолет і речі, в які нападник був одягнений у момент скоєння злочину.

За процесуальними керівництвом Харківської місцевої прокуратури № 1 чоловікові повідомлено про підозру в згвалтуванні та розбої (ч. 1 ст. 152, ч. 1 ст. 187 КК України).

Досудове розслідування проводять слідчі поліції №2 Харківського районного управління №3 ГУНП в Харківській області.