Дорожники обіцяють відремонтувати харківську Окружну

Фото: Соцмережи

У цьому році заплановано капремонт частини харківської Окружної, яка не ремонтувалася понад 10 років. А прямо зараз дорожники приступають до термінового латання ям і тріщин, які утворилися через різкі перепади температур і надмірну вологість.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Служби автомобільних доріг у Харківській області.

Нинішня зима відзначилася великою кількістю крижаних дощів і різкими перепадами температур від плюса до мінуса та навпаки. Такі погодні примхи вкрай руйнівні для асфальтобетонного покриття доріг. Це підтвердили й результати моніторингу, проведеного фахівцями САД в Харківській області.

Служба дала розпорядження підрядникам негайно ліквідувати ями, що утворилися на дорогах державного значення.

Найбільше постраждала від негоди та постійного транзиту великовантажного транспорту Окружна дорога. На деяких її ділянках утворилися значні вибоїни, адже капітальний ремонт цієї дороги не проводився понад 10 років і міжремонтний термін вичерпано на 100%.

Цього року САД починає масштабний ремонт Окружної дороги на ділянці від її перетину з М-03 (Полтавсьий напрямок) і Р-46 (Сумський напрямок) до перехрестя з Р-78 (напрямок на Балаклею). Тендери вже проведені, договори підписані. З настанням стійких сприятливих умов буде розпочато підготовчі роботи — фрезерування дорожнього покриття.

Але ще до приходу гарної погоди шляховики проведуть вимушений терміновий аварійний ямковий ремонт, щоб забезпечити безпеку руху. Першими в черзі відзначені ділянки в районі Коротича, Флорінки та Роганського житлового масиву.

Як пояснили в САД, оскільки при мінусовій температурі технологія не дозволяє здійснювати ремонт гарячим асфальтобетоном, застосовується холодний і литий асфальтобетон. Сьогодні працюють дві бригади. З настанням більш сприятливих погодних умов кількість працюючих бригад збільшиться.

Як повідомляв Харків Times, на кордоні Харківської та Дніпропетровської областей ремонтують міст через річку Оріль.

На виїзді з Харкова в районі Фельдман-екопарка ремонтують шляхопровід.