Харківські лучники завоювали 8 нагород на чемпіонаті України (фото)

Фото: kharkivoda.gov.ua

На чемпіонаті України зі стрільби з лука харків’яни завоювали 8 нагород. Участь в змаганнях, які пройшли в Харкові, взяли майже 300 спортсменів з 14 регіонів країни. Вони розіграли медалі в двох вікових категоріях у стрільбі з класичного та блокового лука.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

Харківські спортсмени завоювали 2 золоті, 4 срібні та 2 бронзові медалі.

Так, у стрільбі з класичного лука серед дорослих харків’яни завоювали 2 срібні та 1 бронзову медалі.

Срібним призером в особистих змаганнях серед чоловіків став Віктор Рубан, який поступився у фіналі з рахунком 3:7 Івану Кожокару з Чернівецької області.

Володимир Каменський став бронзовим призером у змаганнях серед чоловіків. У боротьбі за третє місце він з рахунком 6:5 виграв у іншого харківського лучника Микити Кравчука.

Ще одну медаль отримала жіноча команда Харківської області. Катерина Дубровіна, Дарина Павличенко і Олександра Арістова в фіналі програли 0:6 суперницям зі Львівської області та стали срібними призерами.

В одиночних змаганнях серед жінок кращий результат серед харків’янок показала Ірина Третьякова, яка посіла сьоме місце, а чемпіонкою України стала Анастасія Павлова з Херсонської області.

У командних змаганнях серед чоловіків перемогла збірна Сумської області.

У змаганнях серед юніорів харківські лучники завоювали 2 золоті та 2 срібні медалі. Чемпіонами в особистому заліку зі стрільби з класичного лука стали Микита Дюняшев та Ірина Третьякова.

Володимир Каменський, Микита Дюняшев і Іван Шестаченко стали срібними призерами в командних змаганнях, а Олена Гріншпун завоювала срібну медаль у стрільбі з блокового лука.

Ще одну медаль у стрільбі з блокового лука одержала чоловіча команда Харківської області: Вадим Головко, Олександр Соколов та Микита Мильченко завоювали «бронзу».

Ці змагання стали одним з етапів підготовки національної збірної команди України до чемпіонату Європи, який з 31 травня по 6 червня відбудеться в Туреччині, а також до Кубку світу, який в червні прийматиме Франція.

На цих змаганнях будуть розіграні останні ліцензії в стрільбі з лука на Олімпійські ігри в Токіо. На цей час ліцензію вже має жіноча команда України, а для чоловічої команди боротьба ще попереду.

Як повідомляв Харків Times, харків’яни успішно виступили на змаганнях зі стрільби з лука на Кубок Віктора Рубана, які пройшли з 14 по 17 січня.