Війна в Україні: дев’ять порушень, втрат немає

За минулу добу, 31 січня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано дев’ять порушень режиму припинення вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», поблизу населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру, автоматичних станкових, станкових протитанкових і підствольних гранатометів, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Для коригування вогню противник використовував безпілотний літальний апарат типу «Крило», який вчасно був подавлений засобами радіоелектронної боротьби, що унеможливило його подальше застосування.

Неподалік від Лебединського збройні формування Російської Федерації обстріляли українські позиції з міномета 82-го калібру, а біля селища Піски — з автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Опитного ворог випустив кілька черг в наш бік зі стрілецької зброї, а в передмісті Авдіївки — ще і з великокаліберного кулемета.

Бойових втрат серед наших захисників немає.

З початку поточної доби, 1 лютого, було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Під Авдіївкою (район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід») російсько-окупаційні війська відкривали неприцільний вогонь з ручного протитанкового та підствольного гранатометів.

«Про всі факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. Бойових втрат серед наших захисників немає», — йдеться в повідомленні.