Апеляційний суд залишив в силі вирок для винуватця ДТП, в якому постраждала дівчина

Фото: antikor.zp.ua

У Харкові винуватець ДТП не зміг оскаржити вирок, за яким йому призначили покарання у вигляді двох років обмеження волі з позбавленням права керувати автомобілем і зобов’язали виплатити компенсацію постраждалій.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, засуджений вчинив аварію, в результаті якої постраждала дівчина-пішохід, в листопаді 2017 року. Чоловік, керуючи автомобілем Renault Kangoo, їхав по вул. Гвардійців Широнінців в напрямку пр. Ювілейного. Водій проявив необережність і не зупинився перед пішохідним переходом, в результаті чого скоїв наїзд на дівчину, яка переходила проїжджу частину. В результаті, дівчина отримала травми середньої тяжкості.

Московський райсуд м. Харкова визнав водія винним за ч. 1 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження). Суд засудив його до двох років обмеження волі з позбавленням права керувати автомобілем, а також частково задоволено цивільний позов потерпілої на суму 100 тис. грн.

Обвинувачений намагався оскаржити вирок. Але безрезультатно – Харківський апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції.

Як повідомляв Харків Times, до суду передано справу про ДТП на трасі «Київ-Харків-Довжанський», в результаті якого загинули п’ятеро людей.