Вночі на Нових домах горіла багатоповерхівка

Рано вранці сталася пожежа в дев’ятиповерхівці на Нових домах. Господиня квартири намагалася впоратися з вогнем самотужки і обпекла обличчя та руки. 20 осіб довелося евакуювати.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС області.

31 січня в 4:17 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в Харкові, яка сталася в дев’ятиповерховому житловому будинку на вулиці Танкопія, 6.

До місця події було направлено два відділення пожежно-рятувальної служби на автоцистернах. На момент їх прибуття вогонь охопив одну з кімнат квартири на першому поверсі. Там горіли домашні речі на площі близько 20 кв. м. В результаті горіння утворилося сильне задимлення, яке поширилося на верхні поверхи. Мешканцям будинку загрожувало отруєння чадним газом.

Рятувальники почали одночасно гасити вогонь і видаляти дим зі сходових кліток. Коли полум’я вдалося приборкати, а основна частина диму вийшла назовні, рятувальники вивели людей на свіже повітря. Всього було евакуйовано 20 осіб.

В результаті спроби самостійно загасити полум’я, 62-річна господиня квартири отримала опіки обличчя та рук, але від госпіталізації відмовилася.

В 4:46 пожежу було локалізовано, о 6:08 ліквідовано.

Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються.

Як повідомляв Харків Time, 29 січня в Харкові рятувальники евакуювали вісім осіб з палаючого швейного цеху, розташованого на вулиці Клочківській.