У Харкові п’яний водій збив пішохода і спробував втекти (фото)

Фото: Національна поліція в Харківській області

Сьогодні вранці на проспекті ім. Петра Григоренка п’яний 33-річний водій збив пішохода і спробував втекти з місця події. Від отриманих травм потерпілий помер на місці. Патрульні наздогнали зловмисника в одному з найближчих дворів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Трагедія сталася 31 січня близько 6:20 на проспекті Петра Григоренка. 33-річний водій, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння за кермом Ford Edge, на смерть збив 57-річного пішохода. Останній помер до приїзду медиків.

Відразу після ДТП водій зник з місця аварії. Однак поліцейські затримали його у дворі неподалік.

На виявленій автівці були характерні для зіткнення сліди та механічні пошкодження.

Водія затримано в порядку статті 208 КПК.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Також вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 3 ст. 135 КК (залишення в небезпеці). Всі обставини аварії і свідки події встановлюються.

Як повідомляв Харків Times, 16 січня на проспекті Гагаріна через зіткнення двох легкових автомобілів загинула жінка, яка стояла на острівці безпеки, і знесений світлофор.

Як з’ясувалося невдовзі, водій Kia Optima їхав на заборонний сигнал світлофора.

Поліція затримала водіїв — учасників смертельного ДТП на проспекті Гагаріна в Харкові.

18 січня Київський районний суд Харкова відхилив клопотання прокуратури про взяття під варту учасників смертельного ДТП на проспекті Гагаріна і відправив водіїв під домашній арешт.

21 січня стало відомо, що в момент ДТП 45-річний водій Mazda був тверезий, водій Kia Optima знаходився в стані алкогольного сп’яніння.

Прокуратура оскаржила домашній арешт для двох підозрюваних в ДТП на проспекті Гагаріна, в результаті якого загинула стояла на острівці безпеки жінка-пішохід.