У Харківській області штормове попередження: вітер і зниження температури

31 січня в Харківській області очікується вітряна погода та зниження температури повітря. Вночі та вдень 1 лютого очікують значний снігопад, мокрий сніг.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Служби автомобільних доріг у Харківській області.

За даними гідрометцентру, сьогодні по Харківській області пориви вітру 15–20 м/с, і зниження температури до -3°С.

Уже ввечорі 31 січня до регіону зайде циклон. Вночі та вдень в понеділок 1 лютого очікуються значні опади у вигляді снігу, мокрого снігу, можливо, з дощем. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-східний, 7–12 м/с. Температура вночі від -5°С до -1°С, вдень від 0°С до +5°С.

Дорожники наполегливо просять усіх учасників руху (особливо водіїв вантажівок) залишатися вдома та без потреби не виїжджати в негоду до ліквідації її наслідків. А якщо й виїжджати, то тільки на зимових шинах.

Водіям великогабаритного транспорту, яких негода застала в дорозі, радять скористатися майданчиками для відстою, розташованими вздовж державних доріг. Для зручності, всі вони відзначені на Google-карті.

Для отримання інформації про стан проїзду та оперативного реагування на надзвичайні ситуації можна телефонувати диспетчерові: 0573368344 і 0573367700. Дзвінки приймаються цілодобово.

Крім того, можна залишити звернення на інтерактивній карті Укравтодору.