Місто заплатить лікарям і вчителям, які захворіли на COVID-19 — Терехов

Фото: www.city.kharkov.ua

У міському бюджеті передбачено виплату матеріальної допомоги медпрацівникам, вчителям і працівникам інших бюджетних організацій, які захворіли на коронавірус.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова.

За словами чиновника, програма виплат матеріальної допомоги хворим на коронавірус набагато вигідніша для міського бюджету, ніж програма страхування.

«Ми порахували і зрозуміли, що надання матеріальної допомоги для міського бюджету вигідніше. Людина пише заяву, надає медичну довідку і отримує допомогу. Зараз на стадії оформлення знаходяться 40 заяв від вчителів, також надходять заяви від медпрацівників. Всі вони отримають допомогу», — повідомив Ігор Терехов.

Розмір виплати, уточнив секретар міської ради, залежить від складності протікання хвороби і може становити 5, 8 або 10 тисяч гривень.

Як повідомляв Харків Times, станом на ранок 31 січня в Харківській області за добу виявили 192 нових випадки захворювання COVID-1, з них 95 — в Харкові.