Харківський суд відправив у СІЗО наркоділершу з Київської області

У Харкові триває розслідування кримінального провадження за фактом постачань наркотиків і поширення їх за допомогою закладок на території міста. Злочинну схему організувала жінка, яка проживає в орендованих будинках в Київській області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За даними слідства, вона відправляла наркотики своїм спільникам в Харків поштою або за допомогою автобусних перевізників. Отримавши наркотик, зловмисники фасували його, потім розкладали в певних місцях. Адреси «закладок» відправляли наркоділерші в Київську область.

Крім контролю над розповсюдженням наркотиків вона тримала зв’язок з покупцями. Ті перераховували їй гроші, а вона відправляла їм SMS повідомлення із зазначенням адрес «закладок».

26 січня 2021 року правоохоронці припинили злочинну діяльність зазначеної групи. Під час обшуків за місцем проживання фігурантів на території Київської області та міста Харкова було вилучено речовини, схожі на наркотичний засіб «метадон», гроші, банківські картки, мобільні телефони.

Речові докази направлено на експертне дослідження.

Постачальницю наркотиків затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Київський районний суд Харкова обрав їй запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Ще одній жінці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

За вчинення злочинів зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Зараз поліцейські встановлюють інших учасників групи.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області правоохоронці протягом чотирьох днів ліквідували сім підпільних нарколабораторій, вилучили близько 200 кілограмів наркотиків і психотропів і понад 3 тонн прекурсорів для їх виготовлення. Вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить близько 120 мільйонів гривень.