Wizz Air запустить прямі рейси з Харкова на Кіпр

Фото: avianews.com

Wizz Air офіційно оголосив про відкриття рейсів з Харкова до Ларнаки на Кіпрі.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень прес-служби аеропорту «Харків» і сайту Авіаньюз.

Рейси Харків-Ларнака внесені до розкладу з 2 травня 2021 року по середах і неділях.

Виліт з Харкова о 21:40, приліт до Ларнаки в 00:20. Виліт з Ларнаки о 18:20, приліт до Харкова о 21:05. Час у дорозі становитиме 2 години 40 хвилин.

Мінімальна доступна ціна авіаквитків — 679 грн в один бік з урахуванням перевезення ручної поклажі. Її вага не повинна перевищувати 10 кг, а габарити — 40х30х20 см.

За даними консульської служби МЗС України, зараз туристи з України не можуть в’їхати на Кіпр. Дане обмеження може зберігатися навіть після запуску рейсів. Відповідно, якщо пасажир не входить до категорії винятків, його не посадять у літак.

Також авіакомпанія може скасувати рейс або змінити розклад за два тижні до вильоту і не виплачувати компенсацію, крім повернення вартості авіаквитків.

На даний момент Wizz Air призупинив виконання всіх рейсів з Харкова.

Як розповів Харків Times, Дмитро Баєвський, організатор подорожей, ТК «Географ», авіакомпанія Wizz Air додала рейси Харків-Ларнака до своєї літньої польотної програми, сподіваючись, що вони відбудуться. Нещодавно Кіпр став першою державою ЄС, яка дозволила в’їзд українським туристам. Такий реліз випустило міністерство туризму цієї країни. При цьому правила перельоту залежать від ситуації в Україні на момент вильоту.

Кіпр визначив перелік з 56 країн, для яких будуть відкриті кордони, і розділив їх на три зони залежно від епідемічного стану: «зелену», «помаранчеву» та «червону».

Перебування в «червоній» зоні означає, що нашим туристам доведеться здати ПЛР-тест до вильоту і повторний ПЛР-тест в аеропорту Ларнаки. Обидва тести оплачують туристи.

За поліпшенням ситуації в Україні можливе переміщення її до «помаранчевої» зони, що означає здачу ПЛР-тесту тільки до вильоту.

Від даних вимог звільняються туристи, які пройшли вакцинацію від covid-19. Правда, можливе вибіркове тестування за рахунок приймаючої сторони.

Ввести ці правила Республіка Кіпр планує з 1 березня 2021.

Як повідомляв Харків Times, харківський аеропорт анонсував відкриття у 2021 році чотирьох напрямків: до Венеції і Мілану (Wizz Air), до Братислави та на Родос (від SkyUp Airlines).