У котельні на Павловому полі замінять котел

У котельні на Павловому полі запланована заміна обладнання, зокрема, котла – на новіший, з вищим ККД. Заміну застарілого обладнання котельних харківська влада планує провести по всьому місту, хоч це й «влетить у копієчку». Однак заміна та ремонт котельних відтепер – пріоритетний напрямок.

Про це Харків Times дізнався із заяви секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова на прес-конференції сьогодні, 29 січня.

«Це дуже дорогий процес: новий котел коштує від 57 до 90 млн грн в залежності від потужності. Проте, ми шукаємо фінансові ресурси, крім міського бюджету, щоб закупити котли абсолютно іншого класу. Їхній ККД становить 95%, а наших старих котлів – 55-60%. Таким чином, їх заміна знизить витрату газу і дасть можливість утримувати тарифи на теплопостачання якнайнижче», – зазначив Терехов.

Також секретар міськради повідомив, що новий керівник КП «Харківські теплові мережі» буде призначений вже наступного тижня. Тоді ж розпочнеться й обіцяний аудит підприємства.

Як повідомляв Харків Times, у районі Павлова поля через неякісну підготовку «Харківських теплових мереж» до опалювального сезону виникла аварійна ситуація й мешканці опинилися у мороз практично без опалення та гарячої води.

Генерального директора КП «Харківські теплові мережі» Сергія Андрєєва 5 січня було звільнено із займаної посади як такого, що «не виправдав довіри».

Секретар міськради Ігор Терехов заявив, що новий менеджмент на комунальному підприємстві «Харківські теплові мережі» почне роботу з аудиторської перевірки підприємства.