У Харкові знову протестували «евробляхери» (фото)

Фото: suspilne.media

Сьогодні, 29 січня, більше сотні водіїв вийшли на майдан Свободи з вимогою прийняти закон про доступне розмитненні автівок.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Акція почалася близько 10:30 29 січня.

«У нас сьогодні акція за доступне розмитнення для всіх громадян України. Тут вийшли звичайні люди, звичайні сім’ї, які користувалися транспортними засобами на європейській реєстрації. Ми вимагаємо, щоб дали людям дочекатися закону про доступне розмитнення, щоб люди могли розмитнити і законно пересуватися на автомобілях на роботу, у лікарні, дитячі садки», — сказав представник організації «Авто Євро Сила» Данило Сергєєв.

Ключова вимога — зниження вартості розмитнення автомобілів, придбаних в Європі.

«Наша вимога — хоча б в районі 50% від реальної вартості авто. У мене автомобіль на литовській реєстрації. У мене Daewoo Lanos. Я його придбав за 600 євро. А його розмитнення коштувало близько 3000 євро», — розповів учасник акції Ігор Платонов.

«У моєму розумінні доступне розмитнення — це закон з відповідними ставками, які мають відношення до нашого рівня життя, де середньостатистичний українець зможе собі дозволити купити та розмитнити автомобіль. На даний момент, щоб купити автомобіль, який в Європі коштує 1000 доларів, щоб його розмитнити і поставити на українські номери, це треба витратити 3000 доларів», — сказав Сергєєв.

Учасники акції підготували колективне звернення до секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова й вимагали від нього пояснень.

Звернення занесли в будівлю Харківської облдержадміністрації, але там пояснили, що учасники мітингу звернулися не за тою адресою. Тоді учасники акції вирушили до Харківської міської ради на майдан Конституції.

Як повідомляв Харків Times, 18 січня власники авто з іноземною реєстрацією пікетували Управління патрульної поліції Харківської області.