У Харкові за організацію наркобізнесу затримали колишнього міліціонера (фото і відео)

Фото: Національна поліція в Харківській області

Колишній співробітник патрульно-постової служби харківської міліції потрапив під слідство за організацію нарколабораторії та збуту вирощеної коноплі. Під час обшуку у екс-правоохоронця вилучили понад 80 кг марихуани.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За даними слідства, 47-річний харків’янин вирощував коноплю на території свого домоволодіння в Холодногірському районі міста. Виробництво було безперервним: в холодну пору конопля росла в спеціально облаштованій лабораторії. Зібраний “урожай” чоловік переробляв самостійно: сушив, розфасовував і збував знайомим дилерам і наркозалежним.

29 січня у час обшуку за місцем проживання харків’янина було виявлено та вилучено понад 80 кг канабісу, а також приладдя для виготовлення, фасування та подальшого збуту наркотиків. Крім обладнання для виробництва наркотиків за місцем проживання фігуранта було виявлено обладнання для їх вживання.

Екс-міліціонера затримано на підставі ст.208 КПК України. Йому повідомили про підозру за фактом незаконного зберігання з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів (ч. 2 ст. 307 КК України). Якщо вина підозрюваного буде доведена в суді, він може сісти у в’язницю на термін до 10 років.

Встановлено, що чоловік – колишній співробітник патрульно-постової служби харківської міліції. З ОВС був звільнений в 1994 році, а вже в 1996-му потрапив за ґрати на 2,5 року за пограбування.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області правоохоронці протягом чотирьох днів ліквідували сім підпільних нарколабораторій, вилучили близько 200 кілограмів наркотиків і психотропів і понад 3 тонн прекурсорів для їх виготовлення. За попередніми підрахунками, вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить близько 120 мільйонів гривень.