У Харківській області за ніч випало 50 мм снігу

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Станом на 9:00 29 січня в області випало до 5 сантиметрів снігу. Дороги чистять 128 одиниць спецтехніки та 171 робочий. Проїзд по державних шляхах Харківської області забезпечений.

Про це Харків Times повідомили Службі автомобільних доріг Харківської області.

За даними САД, погода в регіоні почала псуватися близько 23:00 28 січня. Саме тоді в південно-західній частині області (Красноградський район за новим адміністративно-територіальним устроєм) почалися опади у вигляді слабкого снігу з сильними поривами вітру 15–20 м/с. До 4:00 ранку снігопад з хуртовиною поширилися на центральну та північну частини області. Температура повітря вночі коливалася від 0°С до -1°С.

По області випало до 5 см снігу.

Станом на 9:00 29 січня на більщій частини території області хмарно, сніг і вітер. Виняток складають східні — Ізюмський і Куп’янський — райони.

Стан покриття на дорогах в більшості районів — мокрий. Обробляється протиожеледними сумішами.

Задіяно 128 одиниць техніки (з них в чергуванні — 24 од.) Та 171 осіб (з них в чергуванні — 38 чол.).

Робота спрямована на очищення проїжджої частини та обробку її протиожеледною сумішшю.

З цією метою протягом доби використано 519,6 кубометрів піщано-соляної суміші та 35,4 тонн технічної солі.

Починаючи від сьогодні, за даними харківського гідрометцентру, протягом наступних кількох днів спостерігатиметься нічний перехід температури через “0°С”, що може привести до ускладнень руху транспорту автошляхами загального користування. Крім цього 29.01 — 01.02 по області спостерігатимуться місцями опади у вигляді мокрого снігу, снігу та дощу.

За таких погодних умов дуже велика ймовірність, що дороги будуть слизькими.

САД нагадує водіям про необхідність використовувати зимові шини, дотримуватися дистанції та швидкісного режиму.

У разі різкого погіршення погодних умов водії та перевізники можуть скористатися стоянками та місцями відстою транспортних засобів.

Для оперативного реагування на будь-які випадки ускладнення руху по автодорогах державного значення при Службі автодоріг створено графік чергування спецтехніки, здійснюється постійний моніторинг стану дорожнього покриття, в тому числі за допомогою камер відеоспостереження, встановлених над автодорогами.

Для отримання інформації про стан проїзду та оперативного реагування на надзвичайні ситуації телефонуйте диспетчеру: 0573368344 і 0573367700. Дзвінки приймаються цілодобово!

Крім того, звернення можна залишити на Інтерактивної мапі Укравтодору.

Як повідомляв Харків Times, серія південних циклонів принесла в Україну значне погіршення погодних умов – аж до «червоного» рівня небезпеки.