Правоохоронці затримали у Харкові поліцейського на хабарі у чотири тисячі доларів (фото)

Фото: СБУ

Правоохоронці затримали у Харкові оперуповноваженого відділу кримінальної поліції одного з райвідділів Головного управління Національної поліції в Харківській області на отриманні неправомірної вигоди у сумі чотири тисячі доларів.

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

“За попередніми даними слідства, поліцейський вимагав у місцевого жителя чотири тисячі доларів. За цю суму посадовець обіцяв “вирішити питання” щодо не притягнення фігуранта кримінального провадження до відповідальності за шахрайство”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали поліцейського у приватному секторі Харкова під час отримання всієї суми хабара. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (одержання неправомірної вигоди службовою особою) та обрання йому міри запобіжного заходу.

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Операція проводилась спільно зі слідчим та оперативним підрозділами територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Полтава під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Прес-служба прокуратури області повідомила, що затриманий є оперуповноваженим, майором Немишлянського відділу поліції. Розслідуванням встановлено, що в грудні 2020 року, діючи в змові з іншими посадовими особами цього відділу поліцї, він вимагав неправомірну вигоду від учасника кримінального провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство, вчинене у великих розмірах).

Оперуповноваженого затримано 29 січня.

Як повідомляв Харків Times, суд розгляне справу щодо начальника одного з оперативних відділів Головного управління Державної фіскальної служби в Харківській області, якого звинувачують у вимаганні та отриманні хабара.