У Вовчанському районі рецидивіст напав на 13-річну дівчинку (доповнено)

Вчора в одному з сіл Вовчанського району 38-річний раніше судимий чоловік напав на 13-річну дівчинку, коли вона поверталася зі школи додому. Він вдарив її пляшкою по голові та кулаком по обличчю, але дівчинка не розгубилася і дала відсіч. Зараз негідника затримала поліція.

Про це Харків Times розповіли в прес-службі Департаменту карного розшуку Нацполіції України.

27 січня 13-річна дівчинка, жителька одного з сіл Вовчанського району Харківської області поверталася додому зі школи. Лише в 100 метрах від навчального закладу на неї напав чоловік у масці.

Зловмисник ударив дитину скляною пляшкою, а потім ще двічі — кулаком в перенісся та щелепу. Негідник намагався закрити дівчинці рот, але вона ухилилася і взагалі не розгубилася. Стала активно чинити опір, кричати та зірвала з негідника маску. Це налякало злочинця, і він негайно втік, кинувши свої речі.

Як повідомила пізніше прес-служба Нацполіції області, дівчинка, вирвавшись від нападника, побігла до школи, вчителька викликала поліцію та медиків.

Поліцейські провели огляд місця події і за кілька годин встановили особу правопорушника. Мешканець міста Вовчанськ був неодноразово судимий за вчинення насильницьких дій, розбій та викрадення людини. Лише тиждень тому (21 січня) він звільнився з харківської виправної колонії після відбування покарання.

Відомості про подію були внесенні до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу (замах на зґвалтування). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Чоловік затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Досудове розслідування триває.

 

Фото: dkr_npu

Як повідомляв Харків Times, 14 грудня, приблизно о 6:30 в селищі Пісочин 22-річний чоловік затягнув на пустир жінку і згвалтував її. Гвалтівника затримали і запроторили у СІЗО без права внесення застави.