На «Барабашово» знову виловили кілька нелегалів

Фото: kharkiv.znaj.ua

Сьогодні, 28 січня, співробітники Нацполіції та Державної міграційної служби під час спільного рейду знайшли на ринку «Барабашово» чотирьох «іноземних громадян, які порушили правила перебування в Україні».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Відносно всіх чотирьох були складені адміністративні протоколи за ст. 203 КУпАП (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України).

Виявилося, що стосовно 46-річного громадянина В’єтнаму вже зібрані матеріали для його примусової висилки з України та вміщення до Пункту тимчасового перебування. Щодо 20-річного громадянина Туркменії та 32-річного громадянина Конго питання про їх видворення на батьківщину із забороною в’їзду в Україну на три роки зараз вирішується.

Як розповів Харків Times представник прес-служби, четвертого затриманого – громадянина Йємену – наразі вирішено не висилати.

Як повідомляв Харків Times, у березні 2020 року тодішній перший заступник мера, а нині секретар Харківської міськради Ігор Терехов заявив на засіданні Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що на питання про кількість іноземних громадян, які працюють на території ринку «Барабашово», він отримав відповідь, що це «невідомо». Терехов зазначив, що необхідно звернутися до міграційної служби для отримання такої інформації, а також відомостей про контроль у цій галузі. Чи було таке звернення та що відповіла міграційна служба, редакції Харків Times, на жаль, невідомо.