Харківського податківця спіймали на хабарі в $ 20 тисяч (фото)

Фото: dbr.gov.uа

27 січня на хабарі в $ 20 тисяч правоохоронці затримали працівника оперативного управління ГУ України в Харківській області та його спільника

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби ГБР.

Силовики розповіли, що податківець вимагав $ 20 тисяч у підприємця за закриття кримінального провадження, пов’язаного з привласненням коштів. Необхідну суму підприємець повинен був передати посереднику. Після передачі грошей податківця і його напарника було затримано.

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст 368 КК (одержання службовою особою неправомірної вигоди). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

За місцем роботи та проживання затриманих проводяться обшуки. Вирішується питання повідомлення їм про підозру і обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, СБУ викрила начальника відділу податкової в систематичному отриманні неправомірної вигоди. Податківець вимагав 100 000 гривень щомісяця за те, що закриє очі на угоди з підакцизної продукцією.