Харківська муніципальна галерея запрошує на виставку художників з Хмельницького

Виставка абстрактних портретних робіт сучасних художників Марини Шавиріної-Школяр і Сергія Школяра «Habet effigie» відкрилася сьогодні, 28 січня, в арт-підвалі Харківської муніципальної галереї.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Як розповіли організатори виставки, художники досліджують образність портрета, змішуючи в різних пропорціях сюжет, колір, форму і символіку, щоб розшифрувати приховані емоції, внутрішній світ. Самі автори сприймають свою роботу як «емоційне полювання», яке є наслідком випадкових подій, розмов і ситуацій.

За словами Сергія Школяра, той факт, що всі герої представлених робіт мають схожість з архітектурними конструкціями або механізмами, зовсім не випадковий.

«Моя дружина спробувала збирати портрети таким чином, щоб домогтися у глядача не тільки емоційної, а й фізичної реакції (хилити голову набік, мружитися) – щось на кшталт гри або вправи, при якій ритмічна одиниця перетворюється на риси обличчя», — розповів художник .

Працюватиме виставка до 15 лютого.

Екскурсії проводитимуться з дотриманням всіх заходів відповідно до карантинними вимогами (використання захисних масок і дотримання соціальної дистанції).

Довідка. Марина Шавиріна-Школяр і Сергій Школяр – сучасні українські художники, родом з Хмельницької області. Учасники художніх конкурсів та виставок як всеукраїнського, так і міжнародного рівнів. Переможці міжнародного мистецького конкурсу «OPEN CALL». Роботи художників знаходяться в приватних колекціях України, США, Італії, Іспанії, Німеччини, Ізраїлю, Китаю.