Установку лічильників в проблемних будинках на ХТЗ оплатить місто — Терехов

Фото: Харків Times

Комунальне підприємство «Жилкомсервіс» виділить гроші на установку лічильників електроенергії в будинках так званого селища «Харвест», щоб жителі могли отримувати електроенергію від постачальників безпосередньо. Крім того, весь перехідний період «Харківобленерго» обслуговуватиме будинки та оперативно ліквідовуватиме аварії.

Відповідні рішення були прийняті сьогодні, 27 січня, на робочій зустрічі секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова з керівництвом верстатобудівного заводу «Харвест», «Харківобленерго» та жителями будинків, які зараз отримують електроенергію через завод.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Як пояснив заступник голови адміністрації Індустріального району Дмитро Жуков, в 2003 році, коли ці будинки передавалися в комунальну власність, внутрішньобудинкові електромережі залишилися у власності заводу. Через постійні перебої в постачанні електрики жителі 13 будинків хочуть відмовитися від посередницьких послуг «Харвест» і отримувати електрику безпосередньо від «Харківобленерго». Для передачі електромереж на баланс приватного підприємства потрібно відремонтувати внутрішньобудинкові мережі та встановити електролічильники.

На установку лічильників та інші підготовчі роботи місто виділить близько 3 млн грн.

«Ситуація, яка сьогодні склалася з цими будинками на ХТЗ в Індустріальній районі, дійсно складна. Я прийняв рішення, що найближчим часом «Жилкомсервіс» проведе тендер і встановить лічильники в квартирах за свій рахунок. Оскільки це будинки комунальної форми власності, ми маємо такі повноваження. Для того, щоб кожна сім’я сьогодні не збирала 8-10 тисяч гривень, самостійно не займалася встановленням лічильників, ми все зробимо централізовано. У цій складній економічній ситуації це дозволить значно заощадити гроші харків’ян», — сказав Ігор Терехов.

Також в ході наради було прийнято рішення, що до моменту офіційної передачі внутрішніх мереж верстатобудівного заводу обслуговування як внутрішньобудинкових, так і зовнішніх електромереж візьме на себе «Харківобленерго». У разі повторного виникнення аварійної ситуації на мережах підприємство оперативно займеться її ліквідацією.

Як повідомляв Харків Time, в минулі вихідні на трансформаторній підстанції верстатобудівного заводу трапилася аварія, внаслідок якої 13 багатоповерхових будинків по вул. Миру, вул. Верстатобудівній та пр. Індустріальному залишилися без електрики. Оскільки підприємство зараз перебуває в скрутному фінансовому становищі, власними силами ліквідувати ситуацію воно не змогло. Просидівши добу без світла, жителі вийшли на вулицю.

Секретар міськради Ігор Терехов втрутився в ситуацію, пообіцяв допомогти, і аварію усунула приватна компанія «Харківобленерго».