У Харкові директору комунального підприємства повідомили про підозру в махінаціях на 1 млн грн

Фото: открытые источники

26 січня детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру колишньому депутату Харківської міської ради – керівнику одного з комунальних підприємств Харкова, зловживання якого завдали збитків на суму майже 1 млн гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Слідство встановило, що в 2016 році підозрюваний, який на той момент був депутатом міськради, за результатами проведених державних закупівель відповідного обладнання, діючи в інтересах підконтрольного йому підприємства та всупереч законодавству, вніс зміни до тендерної документації.

Як наслідок, комунальне підприємство отримало продукцію, яка не відповідала вимогам, встановленим у тендерній документації.

“Такі зловживання директора завдали комунальному підприємству збитків на суму близько 1 млн гривень, саме стільки коштів безпідставно отримала фірма-переможець за поставки устаткування. При цьому, як встановило слідство, частина цих коштів після отримання була перерахована фірмою-постачальником на рахунки компанії, бенефіціарним власником якої був директор комунального підприємства. “, – розповіли в САП.

Дії керівника комунального підприємства кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8 500 до 17 000 грн ).

Слідство триває.

Як повідомляв Харків Times, директора одного з комунальних підприємств міста Харкова та керівника приватної фірми звинувачують в розтраті майже 1,4 мільйона бюджетних коштів.