На Україну очікує негода – аж до «червоного» рівня небезпеки

Фото: Харків Times

Серія південних циклонів принесла в Україну значне погіршення погодних умов. Харківської області це повинно торкнутися незначною мірою, але влада закликає стежити за прогнозами та у разі їх погіршення утримуватися від автомобільних поїздок.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської обласної держадміністрації.

«За інформацією Гідрометцентру, в зв’язку з активізацією циклону над півднем України до кінця доби 27 січня та протягом доби 28 січня в Одеській, Миколаївській областях очікується сильний сніг (приріст сніжного покриву 30-40 см), посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, сильна хуртовина, снігові замети, налипання мокрого снігу (ІІІ рівень небезпеки, червоний)», – йдеться у повідомленні.

У Харківській області 28-31 січня також очікуються опади, місцями значні, але переважно – у вигляді дощу. За запевненням обласної влади, всі відповідні служби області готові до реагування та ліквідації наслідків, викликаних погодними умовами. Втім, ані «помаранчевого», ані «червоного» рівня небезпеки не очікують.

«Харківська обласна державна адміністрація звертається до мешканців області з проханням утриматися від поїздок на автомобільному транспорті у разі погіршення погодних умов», – попереджають в ОДА.

Як повідомляв Харків Times, раніше рятувальники попереджали про туман 6-7 січня, який міг привести до порушень у роботі транспорту. Тоді по всій Україні був оголошений I рівень небезпеки (жовтий).