Суд відправив у СІЗО двох підозрюваних у викраденні харків’янина

Фото: hk.npu.gov.ua

25 січня Московський районний суд Харкова обрав запобіжний захід 45-річному та 46-річному підозрюваним у викраденні харків’янина.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За рішенням суду зловмисників будуть перебувати під арештом 60 діб без права внесення застави.

26-річного харків’янина викрали 21 січня близько 15:00 на парковці торгового центру по вулиці Академіка Павлова. Троє невідомих силою затягли його в автомобіль Mercedes. У полоні викраденого утримували дві доби в Кіровоградській області. 23 січня в результаті спецоперації, проведеній спільно харківськими і кіровоградськими правоохоронцями, заручника було звільнено.

Після звільнення чоловік розповів слідчим, що він приїхав до відділення «Нової пошти», щоб відправити посилку. Несподівано до нього підійшли троє невідомих, один з яких почав руками душити потерпілого. Застосовуючи силу, викрадачі змусили його сісти в автомобіль чорного кольору, натягнули на очі шапку, а руки зв’язали. Автомобіль почав рух в невідомому напрямку, через деякий час заручника пересадили в салон іншого автомобіля, на якому привезли до будинку, де утримували кілька днів.

Чоловік розповів, що його тримали в підвалі із зв’язаними руками, постійно били і принижували. Ніяких вимог викраденому зловмисники не висували.

В результаті оперативно-розшукових дій поліцейські затримали двох чоловіків, які утримували заручника в підвалі і стежили, щоб він не втік.

Чоловікам повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 146 КК (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Тривають невідкладні оперативно-розшукові заходи для встановлення замовників злочину і мотивів його вчинення.

Як повідомляв раніше Харків Times, 21 січня близько 15:00 на парковці біля торгового центру “Французький Бульвар” на вулиці Академіка Павлова троє невідомих силою затягли до автомобіля Mercedes чоловіка, який при цьому чинив опір.

Поліція знайшла спалену автівку, на якій увезли харків’янина, на узбіччі дороги у Кіровоградській області.

Поліція встановила місце знаходження викраденого харків’янина та звільнила його.

Фото: hk.npu.gov.ua