У Харкові сержанту поліції повідомили про підозру через рік після ДТП

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові слідчі повідомили про підозру молодшому інспектору одного з відділень ГУНП в Харківській області за фактом ДТП, скоєній понад рік тому, 31 грудня 2019 року.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, за кілька годин до приходу 2020 року сержант поліції їхав в автомобілі Dacia Logan по вулиці Тюрінській в ​​напрямку метро «Київська». У салоні також знаходилися дружина поліцейського і його п’ятирічний син. В цей же час у зустрічному напрямку їхала ще одна Dacia Logan, за кермом якого перебував 40-річний чоловік. Поліцейський, не переконавшись у безпеці маневру, виїхав на зустрічну смугу, в результаті чого машини зіткнулися.

Сам поліцейський, його дружина і син отримали легкі тілесні ушкодження. 40-річний водій іншого автомобіля отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Сержанта поліції підозрюють у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тілесне ушкодження потерпілому (ч. 1 ст. 286 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 тисячі до 85 тисяч) або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Досудове розслідування проводять слідчі Територіального управління ГБР, розташованого в м.Полтаві.

Як повідомляв Харків Times, поліція затримала 22-річного співробітника батальйону конвойної служби Головного управління Нацполіціі області за підозрою в тому, що він в ніч на 8 січня в райцентрі Богодухів збив 21-річного пішохода і зник з місця події.

Підозрюваний в наїзді на пішохода поліцейський був п’яний.