У Харкові заарештували торгівця зброєю (фото)

Суд заарештував 40-річного харків’янина, якого поліцейські затримали за торгівлю зброєю. Він продав маузер і намагався продати автомат, а під час обшуку поліцейські знайшли дещо ще.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 263 правоохоронці задокументували незаконні дії 40-річного мешканця Харкова, який пообіцяв іншому харків’янину продати йому вогнепальну зброю. Через деякий час покупець приїхав додому до продавця, де і відбулася угода. За 9800 гривень підозрюваний продав нарізний карабін Mauser і запропонував придбати ще й автомат.

22 січня правопорушник спробував продати автомат МР-40 за 35 000 гривен, але під час операції був затриманий правоохоронцями. В ході обшуку домоволодіння поліцейські виявили та вилучили ще кілька одиниць вогнепальної зброї.

23 січня слідчий повідомив чоловікові про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 263 (замах на незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК. Того ж дня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб. Встановлено, що зловмисник був раніше судимий за скоєння аналогічного та майнового злочинів.

Чоловікові загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, в листопаді минулого року до суду направлено обвинувальний висновок у відношенні працівника СБУ, який був затриманий в Харкові під час спроби збуту чергової партії патронів і двох гранат.