Терехов пообіцяв допомогти жителям ХТЗ домовитися з “Харківобленерго”

Фото: www.city.kharkov.ua

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов пообіцяв допомогти жителям ХТЗ, будинки яких можуть залишитися без електроенергії, вирішити проблеми з “Харківобленерго”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Терехова в Telegram, в якому він прокоментував перекриття доріг на ХТЗ.

“Я знаю, що сьогоднішня акція протесту викликана двома причинами. Перша – вже вирішується, і аварія на мережах” Харківобленерго “, через яку там немає світла, вирішується. Я звернувся до керівництва цієї приватної – акцентую на цьому, приватної – компанії, і там обіцяли мені найближчим часом повернути світло в оселі мешканців ХТЗ. Місце аварії вже знайдено, там працюють фахівці і протягом двох годин, як мене інформують, ситуація нормалізується “, – повідомив Терехов.

Він зазначив, що вирішити другу проблему складніше. Частина будинків ХТЗ “запитані” від енергомереж через верстатобудівний завод, який має зараз фінансові труднощі. Люди хочуть отримувати електрику безпосередньо від компанії “Харківобленерго”, але для виконання техумов ХОЕ кожна квартира повинна викласти в середньому до десяти тисяч гривень.

“Я розумію, що для багатьох жителів цих будинків – це непідйомна сума за перепідключення до електрики. І хоча міська влада з точки зору закону не причетна до взаємин споживачів електроенергії і приватної компанії” Харківобленерго “, я на цьому тижні займуся вирішенням цієї проблеми. Найближчими днями я зрозумію її алгоритм, зустрінуся з жителями ХТЗ, проведу переговори з керівництвом ХОЕ і – впевнений – результат буде на користь городян “, – написав Терехов.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові на перехресті вулиці Біблика та Індустріального проспекту мешканці сусідніх будинків перекрили дорогу. Таким чином вони намагаються привернути увагу до назріваючої локальної гуманітарної катастрофи. Вже з 1 березня 16 багатоквартирних будинків можуть залишитися без світла. Електрика до них йде через Верстатобудівний завод, завод припинив роботу, тож не в змозі підтримувати систему електропостачання.