На ХТЗ харків’яни перекрили дорогу (фото)

У Харкові на перехресті вулиці Біблика та Індустріального проспекту мешканці сусідніх будинків перекрили дорогу. Таким чином вони намагаються привернути увагу до назріваючої локальної гуманітарної катастрофи.

Вже з 1 березня 16 багатоквартирних будинків можуть залишитися без світла. Електрика до них йде через Верстатобудівний завод, завод припинив роботу, тож не в змозі підтримувати систему електропостачання.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень очевидців в Telegram-каналі “Типичное ХТЗ”.

За словами харків’ян, директор заводу порадив жителям цих будинків запасатися свічками, проте частина з них вже добу сидить без електрики.

Харківобленерго погодилося перепідключити будинки та відкрити індивідуальні особові рахунки мешканцям за умови реконструкції внутрішньобудинкових мереж і встановлення сучасних приладів обліку.

За словами підрядника, запропонованого заводом, потрібно від 7500 до 10 000 грн з кожної квартири. Для тих, хто в цих квартирах мешкає, це суми космічні.

В “Обленерго” пояснюють: оновленням внутрішньобудинкових мереж має займатися сам завод. До того ж, замінити слід ще і трансформаторні станції. Останню умову керівництво підприємства погодилося виконати і пообіцяло заплатити 600 000 гривен.

Мітинг викликав невдоволення водіїв. В результаті на перехресті сталася невелика бійка.

Пізніше учасники протесту попрямували до прохідної заводу.

З рештою, бригада Харківобленерго приїхала усувати аварію. Про те, що роботи розпочалися, Суспільному повідомив технічний директор Харківського верстатобудівного заводу Володимир Зайцев.

Читайте також: