“Золотий час”: третій підозрюваний у справі про пожежу відправиться в СІЗО

Фото: suspilne.media

За рішенням Київського районного суду Харкова узятий під варту терміном на два місяці, до 21 березня без права внесення застави 67-річний Славік Акопян, власник будівлі, де знаходився пансіонат “Золотий час”, під час пожежі в якому загинули 15 осіб.

Про це Харків Times дізнався з рішення, який 23 січня оголосила суддя Світлана Колесник.

На засіданні суду Акопян просив відпустити його під домашній арешт. Він сказав, що при такому запобіжному заході міг би зібрати гроші і організувати похорон загиблих.

За його словами, забезпечити пожежну безпеку в будівлі зобов’язувалися орендарі.

“Це, я вважаю, просто недбалість. Я некомпетентна людина, не зміг стежити, вся ця пожежна безпека, все інше. Коли у нас була угода, вони зобов’язувалися, що самі все це робити. І у нас в угоді це вказується, цей пункт , вони відповідають за всі ці параметри”, – сказав Акопян.

Під час судового засідання з’ясувалося, що у Акопяна два будинки по вулиці Нижня Гійовська: під номером 150 і 150Б. Оба будинки він побудував самовільно, перший встиг узаконити за рішенням суду, другий – ні.

Акопян вважає себе винним тільки в тому, що здав в оренду будівлю, яку не було введено в експлуатацію належним чином.

“Винен, винен, визнаю свою провину, не встиг вчасно здати на експлуатацію. Я не хотів здавати (будинок), мене просто вмовили. Так вийшло”, – сказав власник будинку.

Адвокат Акопяна просив для свого підзахисного домашній арешт. Але суддя Світлана Колесник обрала найбільш сувору міру запобіжного заходу. Таким чином 67-річний Славік Акопян став третім відправленим до СІЗО підозрюваним у справі про пожежу в “Золотому часу”.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура та поліція станом на ранок 22 січня затримали чотирьох осіб, причетних до організації нелегального приватного будинку престарілих «Золотий час», де сталася пожежа із 15 жертвами.

Правоохоронці повідомили про підозру в порушенні вимог пожежної безпеки (ч. 2 ст. 270 КК) чотирьом особам, раніше затриманим у зв’язку з пожежею в нелегальному «геріатричному пансіонаті» на вулиці Нижній Гійовській, 150Б в Харкові, де загинули 15 людей похилого віку.

Підозрюваним загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

23 січня Київський районний суд Харкова відправив під варту на 60 діб 45-річного В’ячеслава Кравченко, орендаря будівлі, в якому знаходився нелегальний «геріатричний пансіонат» на вулиці Нижній Гійовській, 150Б в, де загинули 15 людей похилого віку.

Другу підозрювану у справі про пожежу в “Золотому часі” Ольгу Кравченко також відправили до СІЗО.