Суд відправив у СІЗО орендаря будівлі, де знаходився панcіонат для стареньких “Золотий час”

Фото: Харків Times

23 січня в Київському районному суді Харкова обрали запобіжний захід для 45-річного В’ячеслава Кравченка, орендаря будівлі, в якій знаходився нелегальний «геріатричний пансіонат» на вулиці Нижній Гійовській, 150Б в, де загинули 15 людей похилого віку.

Про це Харків Times дізнався з онлайн-трансляції Суспільного.

На думку суду, В’ячеслав Кравченко і його дружина Ольга Кравченко, які організували в двоповерховій будівлі по вулиці Нижній Гійовській, 150 в Харкові пансіонат “Золотий час” по догляду за людьми похилого віку, не вжили заходів щодо забезпечення заходів протипожежної безпеки. Бездіяльність підозрюваного Кравченко і його дружини згодом призвела до пожежі, в якій загинули 15 пацієнтів і постраждали ще п’ять чоловік.

Суд обрав для підозрюваного Кравченко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб, до 21 березня включно без права внесення застави. Таким чином суддя задовольнила клопотання прокуратури, яка вимагала найбільш сувору міру запобіжного заходу. Захист Кравченко просила про цілодобовий домашній арешт.

Сам підозрюваний розповів на суді, що до сих пір знаходиться в шоці після події. Він обіцяв співпрацювати зі слідством просив врахувати, що у нього на утриманні дитина і літні батьки, які потребують його допомоги.

Далі суд обиратиме запобіжний захід дружині В’ячеслава Кравченко, Ользі Кравченко, яка фактично керувала пансіонатом “Золотий час”, в якому під час пожежі 21 січня загинули 15 осіб, ще п’ятеро були госпіталізовані.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура та поліція станом на ранок 22 січня затримали чотирьох осіб, причетних до організації нелегального приватного будинку престарілих «Золотий час», де сталася пожежа із 15 жертвами.

Правоохоронці повідомили про підозру в порушенні вимог пожежної безпеки (ч. 2 ст. 270 КК) чотирьом особам, раніше затриманим у зв’язку з пожежею в нелегальному «геріатричному пансіонаті» на вулиці Нижній Гійовській, 150Б в Харкові, де загинули 15 людей похилого віку.

Підозрюваним загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.