Загиблих поховають за рахунок міста, постраждалим допоможе область

Фото: Харків Times

Загиблих пацієнтів нелегального геріатричного пансіонату «Золотий час», де вчора, 21 січня, сталася масштабна пожежа й загинули 15 осіб, поховають за рахунок міста. Місто оплатить і лікування старих, які постраждали під час пожежі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міськради.

Таке рішення було прийнято вчора на засіданні Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації, сьогодні на засіданні аналогічної обласної комісії було прийнято рішення про надання постраждалим від пожежі матеріальної допомоги з обласного бюджету.

На даний час у лікарнях знаходяться п’ять колишніх пацієнтів «Золотого часу». За словами директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Геннадія Бондарчука, всі вони «почуваються задовільно».

«Їм проводиться повне медичне обстеження, тому що ніякої медичної документації немає. Всю необхідну медичну допомогу вони отримують», -сказав Бондарчук.

А директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Юрій Шпарага зазначив, що соціальні установи обласного підпорядкування готові прийняти на проживання не тільки постраждалих внаслідок пожежі, а й осіб, які будуть виявлені в ході перевірок нелегальних закладів.

«Для людей, яких треба буде відселяти з незаконних інтернатних установ, на сьогодні є 136 місць в геріатричних пансіонатах. Ми готові цих людей прийняти, за їх добровільною згодою, якщо людина дієздатний. Якщо ні – до нас повинен звернутися їх офіційний опікун», – заявив Шпарага.

Як повідомляв Харків Times, співробітники Нацполіціі сьогодні, 22 січня, перевіряють приватні установи, що надають послуги з утримання та медичного обслуговування людей похилого віку та осіб з інвалідністю у Харківській області.