В Україні оголошено день жалоби у зв’язку із загибеллю 15 людей внаслідок пожежі у Харкові

В Україні 23 січня 2021 року оголошено днем жалоби у зв’язку із загибеллю 15 людей внаслідок пожежі у нелегальному «геріатричному пансіонаті» на вулиці Нижній Гійовській, 150Б у Харкові.

Про це Харків Times дізнався з Указу президента України №23/2021, оприлюдненого на сайті голови держави.

“У зв’язку із трагедією, що сталася 21 січня 2021 року внаслідок пожежі у будинку для літніх людей у місті Харкові та призвела до людських жертв, з метою вшанування пам’яті загиблих постановляю… оголосити в Україні 23 січня 2021 року днем жалоби”, – йдеться у документі.

У день жалоби на всій території України буде приспущений Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій. Крім того, будуть скасовані розважально-концертні заходи, внесені відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці повідомили про підозру в порушенні вимог пожежної безпеки (ч. 2 ст. 270 КК) чотирьом особам, раніше затриманим у зв’язку з пожежею у нелегальному «геріатричному пансіонаті» на вулиці Нижній Гійовській, 150Б у Харкові, де загинули 15 людей похилого віку.