У Харкові розслідують незаконну реєстрацію права власності на будівлі на Сумській

У Харкові проводиться розслідування за фактом незаконної реєстрації права власності на нежитлові приміщення, розташовані по вулиці Сумській вартістю понад 5,5 мільйона гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, в березні 2020 року в одну з районних державних адміністрацій звернувся представник ТОВ з заявою про державну реєстрацію прав на зазначені будівлі. Ця нерухомість належала іншій компанії.

Однак ця обставина не збентежила державного реєстратора. Як і те, що подані документи не відповідали даним, що містяться в державних реєстрах, і наявність діючої заборони та арешту, зареєстрованих на підставі постанови суду.

“Незважаючи на підстави для відмови у проведенні державної реєстрації прав, державний реєстратор здійснив реєстрацію прав на нежитлові приміщення за ТОВ і таким чином протиправно позбавив компанію права власності, чим завдав матеріальну шкоду на суму понад 5,5 млн грн.”, – розповіли в прокуратурі .

Дії держреєстратора, на думку слідчих, підпадають під ч. 3 ст. 365-2 КК (зловживання повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки). Держреєстратору вже повідомили про підозру. Якщо вина підозрюваного буде доведена в суді, то він може сісти у в’язницю на термін від п’яти до восьми років. Крім цього суд може заборонити йому обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та призначити конфіскацію майна.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Як повідомляв Харків Times, суд розгляне обвинувальний висновок у відношенні державного реєстратора, яка незаконно передала банку чотири квартири в Харкові вартістю понад 3 млн грн.