Начальника одного з райуправлінь поліції у Харківській області підозрюють у “кришуванні” вирубок лісів (фото, відео)

Фото: Police Control Ukraine

Державне бюро розслідувань затримало начальника територіального відділу поліції Харківської області за одержання ним неправомірної вигоди у сумі 40 тис. гривень (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДБР.

Оперативники ДБР встановили, що підполковник поліції вимагав у місцевого громадянина, який займався лісозаготівлею, переробкою та продажем деревини, 40 тис грн неправомірної вигоди за неперешкоджання його підприємницькій діяльності та допомогу в проблемних питаннях, які могли виникати у підприємця.

9 січня на вимогу правоохоронця, у його службовому кабінеті, потерпілий передав першу частину неправомірної вигоди у сумі 20 тисяч гривень. 21 січня працівники ДБР затримали правоохоронця після одержання ним другої частини грошових коштів у сумі 20 тис. гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обрання відносно нього запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює ТУ ДБР у м. Полтаві, процесуальне керівництво – Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід – Головне оперативне управління ДБР, за сприяння ДВБ Нацполіції.

За даними сайту Police Control Ukraine, затриманий – новопризначений начальник відділу поліції № 2 Чугуївського районного управління поліції ГУНП в Харківській області підполковник поліції Роман Горбунов. Раніше Горбунов обіймав посаду начальника Зміївського відділу поліції ГУНП в Харківській області.