Колишнього патрульного та цивільного підозрюють у смертельній ДТП на окружній

Фото: Управління Патрульної поліції Харківської області

Правоохоронці повідомили про підозру вже колишньому командиру роти патрульної служби поліції ГУНП в Харківській області та ще одному чоловіку за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, вранці 21 лютого 2020 року командир роти патрульної служби поліції ГУНП в Харківській області, керуючи автомобілем Mazda 6, рухався по дорозі “Київ-Харків-Довжанський” (по окружній Харкова –  Харків Times ) з двостороннім рухом і виїхав на призначений для зустрічного руху бік дороги. В цей же час 43-річний водій автомобіля “ВАЗ 2102”, який не переконався у безпечності маневру, повернув ліворуч та виїхав на смугу зустрічного руху, в результаті чого Mazda 6 і “ВАЗ 2102” зіткнулися. 48-річний пасажир автівки “ВАЗ 2102” від отриманих травм загинув.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід – співробітники Управління внутрішньої безпеки в Харківській області Департаменту внутрішньої безпеки НП України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Як повідомляв Харків Times, вранці 21 лютого 2020 р. на перехресті кільцевої дороги і вулиці Бражниківської зіткнулися автомобілі Mazda і ВАЗ 2102, в результаті чого ВАЗ вилетів за межі проїжджої частини.