Завтра у Харкові траур за загиблими у полум’ї старими (відео)

Фото: Харків Times

Завтра, 22 січня, у Харкові оголошується траур по 15 літнім людям, які загинули під час пожежі у нелегальному геріатричному пансіонаті «Золотий час» на вулиці Нижній Гійовській, 150Б.

Про це Харків Times дізнався із заяви секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова на засіданні Міської комісії з надзвичайних ситуацій.

За його словами, вже встановлено власника будівлі, у якій сталася пожежа, – це такий собі Славік Акопян.

Терехов також заявив журналістам сьогодні, 21 січня, що протягом найближчих двох тижнів міська влада має намір виявити подібні об’єкти та «жорстко припинити» їх діяльність на території міста.

Глава Нацполіціі Ігор Клименко заявив на терміново скликаному брифінгу в Києві, що для розслідування цієї трагедії у поліції створена «посилена слідчо-оперативна група», яка у стислі терміни повинна встановити причини й винуватців загибелі людей.

Як повідомляв Харків Times, поліція почала розслідування пожежі у будинку для літніх людей на вулиці Нижній Гійовській в Харкові, що забрала життя 15 осіб. Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 270 КК (порушення встановлених законом правил пожежної безпеки).