У Харкові злодій методично виносив з квартири побутову техніку

У Харкові затримали рецидивіста, який тричі навідався до квартири у селищі Жуковського та виніс звідти телевізор, м’ясорубку і пральну машинку. Але коли повернувся за пилососом, потрапив прямо в обійми поліцейських.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

16 січня до Харківського районного управління поліції №1 надійшло повідомлення про те, що господар квартири в багатоповерхівці на вулиці Повздовжній помітив відсутність телевізора та м’ясорубки.

Останнім часом в цій квартирі ніхто не мешкав, але власник час від часу навідувався.

В ході оперативно-розшукових заходів працівники відділу кримінальної поліції встановили, що до скоєння злочинів може бути причетний 36-річний раніше неодноразово судимий житель Харкова, який має не зняту і не погашену судимість за аналогічні злочини.

20 січня о 14:15 до поліції знову надійшло повідомлення від потерпілого, який заявив, що з квартири цього разу зникла пральна машина.

За адресою виїхала слідчо-оперативна група районної поліції. Поки складали протокол, почули, що хтось намагається відкрити дверний замок. Як виявилося, зловмисник втретє вирішив навідатися до помешкання – за пилососом. Працівники поліції затримали чоловіка в порядку статті 208 КПК.

Під час досудового розслідування слідчі з’ясували, що вперше зловмисник проник до житла заявника 14 січня та викрав з квартири м’ясорубку, телевізор і ключі від квартири. 20 січня близько 13:00 він забрав пральну машинку та вивіз її у вантажному таксі.

Викрадене злодій встиг здати до ломбарду, після чого повернувся за пилососом, що стало його фатальною помилкою.

Також поліцейські встановлюють причетність правопорушника до 10 епізодів аналогічних злочинів на території Київського району.

Сума матеріального збитку встановлюється.

Відкрито кримінальну справу за ч. 3 ст. 185 КК (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.

На даний час чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні злочину, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, поліцейські затримали харків’янина і нігерійця за озброєний грабіж.