У Харкові приватна фірма реконструювала спортивні майданчики абияк

Фото: khar.gp.gov.ua

Директора приватної фірми, яка взяла на себе зобов’язання реконструювати спортивні майданчики, підозрюють у зловживанні службовим становищем та заволодінні чужим майном. Фірма виконала реконструкцію з фатальними порушеннями технології та правил. Майданчики в аварійному стані. Збитки міському бюджету оцінюються майже в 2,2 млн грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Під процесуальним керівництвом обласної прокуратури повідомлено про підозру директору ТОВ за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191 КК).

За даними слідства, між комунальним підприємством «Харківський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та товариством з обмеженою відповідальністю було укладено договір на 2016-2019 роки про реконструкцію діючих спортивних майданчиків в Харкові.

За результатами комплексних будівельно-технічних і економічних експертиз на 13 об’єктах встановлено: відсутність бетонного фундаменту; невідповідність проекту розмірів шарів покриття, а також форми, структури, розміру бетонних фундаментів.

З огляду на фактичні характеристики та якість фундаменту, який є головною несучою конструкцією спортивного комплексу, експлуатація за призначенням спортивних майданчиків неможлива, оскільки вони знаходяться в аварійному стані.

Загальна сума збитку становить майже 2,2 млн грн.

Досудове розслідування здійснюють співробітники Слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативне супроводження – Головне управління Державної фіскальної служби в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, за рішенням Богодухівського районного суду у власність територіальної громади повернуто ділянку вартістю близько 650 тисяч гривень.