У Харківській області покарали маму школяра, який знущався над однокласниками

Нововодолазький районний суд виніс постанову про притягнення матері п’ятикласника до відповідальності за те, що її син систематично принижував однокласників.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Цькування школярів влаштував учень ліцею в Новій Водолазі. Він постійно принижував однокласників, обзивав їх нецензурними словами. Крім цього застосовував до дітей фізичну силу, як у ліцеї, так і за його стінами. На уроках він постійно порушував дисципліну і влаштовував бійки.

Батьки двох дітей звернулися до адміністрації ліцею зі скаргами на буллінг. Директор навчального закладу про цькування дітей з боку п’ятикласника повідомив до поліції.

Перевірка, яку провели співробітники ювенальної превенції, підтвердила факти буллінгу в нововодолазькому ліцеї. Поліцейські склали відносно 46-річної матері п’ятикласника протокол за ч. 3 ст. 173-4 (буллінг (цькування) учасника освітнього процесу) КУпАП.

Нововодолазький райсуд розглянув справу за фактом буллінгу в школі і виніс рішення про притягнення до адміністративної відповідальності матері хлопця-правопорушника і зобов’язав її виплатити штраф у розмірі 850 грн.

Як повідомляв Харків Times, Ізюмський міськрайонний суд виніс постанову про притягнення матері дев’ятикласника до відповідальності за те, що її син систематично принижував однокласника.