Причиною трагедії в нелегальному геріатричному пансіонаті стала несправність обігрівачів

Фото: Харків Times

Причиною пожежі у нелегальному геріатричному пансіонаті «Золотий час», за попередніми даними, стала несправність електричних обігрівачів, якими опалювали приміщення.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення начальника Харківського міського відділу Головного управління ДСНС області Володимира Юрченко на засіданні Міської комісії з надзвичайних ситуацій сьогодні, 21 січня.

«Будівля опалювалася електрообігрівачами. По всій видимості, пожежа сталася через несправність електрообладнання. Про наявність протипожежних систем говорити не доводиться. Шляхи евакуації порушені, на вікнах встановлені решітки. Люди просто задихнулися в диму та обгоріли», – сказав Юрченко.

Як заявив під час позачергового засідання уряду, присвяченого трагедії у Харкові, глава Нацполіціі Ігор Клименко, є відомості, що сьогодні у будівлі повинні були ремонтувати газове обладнання, а задимлення виникло якраз в районі газового лічильника.

Клименко підтвердив, що ніяких документів на геріатричний пансіонат або хостел ані у власників, ані в орендарів будівлі немає.

Як повідомляв Харків Times, завтра, 22 січня, у Харкові оголошується траур по 15 літнім людям, які загинули під час пожежі у нелегальному геріатричному пансіонаті «Золотий час» на вулиці Нижній Гійовській, 150Б.