Поліція готова затримати власника нещасливого будинку, де згоріли люди

Фото: Харків Times

Поліція збирається затримати власника будинку №150Б по вулиці Нижній Гійовській, де до сьогоднішнього дня містився нелегальний геріатричний пансіонат «Золотий час». Під час пожежі в цьому «пансіонаті» сьогодні, 21 січня, загинули 15 осіб.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення очільника Нацполіціі України Ігоря Клименко на позачерговому засіданні уряду.

«Це приватний будинок, ми вже встановили власника цього будинку, який здав його в оренду», – сказав Клименко.

За його відомостями, господар нещасливого будинку є власником ще кількох будинків у Харкові, які могли здаватися для розміщення аналогічних установ.

Дійсно, правоохоронці виявили ще один такий будинок, в якому без документів і дозволів містилися 24 людини.

На сьогоднішньому засіданні Міської комісії з надзвичайних ситуацій було прийнято рішення із завтрашнього дня, 22 січня, провести масові перевірки «з метою виявити незаконно працюючі реабілітаційні центри, будинки для людей похилого віку, хоспіси та т. ін.». Ці заходи спрямовані на те, щоб не допустити повторення трагедії.

«Із завтрашнього дня голови районних адміністрацій разом із правоохоронними органами повинні почати тотальну перевірку подібних об’єктів. Як правило, всі вони незаконні, і пацієнти там знаходяться незаконно. Виявляйте ці об’єкти, щоб припинити їх роботу! І від правоохоронних органів теж має бути реакція», – заявив секретар міськради Ігор Терехов.

Як повідомляв Харків Times, розслідування трагедії у «Золотому часі» розпочали поліція та ДБР.

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов назвав ім’я власника нещасливого будинку – це такий собі Славік Акопян.